Delta i studie

Man med VR-glasögon.
Foto Annika Johansson

Vi behöver ofta försökspersoner till olika typer av studier. Om du är intresserad av att delta i någon studie hos oss är du välkommen att registrera ditt intresse i formuläret som finns längst ner på denna sida.

Om studier och covid-19: VTI följer folkhälsomyndighetes rekommendationer och allmänna råd vad gäller smittskydd i vår hantering av Covid-19. Som en del i detta ber vi dig att avboka din tid om du skulle känna dig minsta lilla sjuk. Du ska även ha varit fri från följande symtom i minst två veckor innan försöket: hosta, feber, andningsbesvär, snuva, nästäppa, halsont, huvudvärk, illamående, muskel- och ledvärk.

De flesta av våra studier med försökspersoner genomför vi under dagtid. Vi gör olika typer av studier, men det handlar främst om studier i körsimulator, försök i verklig trafik och diskussionsgrupper. Arvode varierar beroende på studiens omfattning.

Aktuella undersökningar

 • Elever i Linköping sökes till studie om barns och ungdomars skolväg

  Vi söker elever i Linköping för en studie om barns och ungdomars skolväg. Som deltagare i studien ber vi dig att svara på en webbenkät.
 • Delta i körsimulatorstudie

  Vi kommer genomföra en simulatorstudie för att undersöka hur måttligt förhöjda koldioxidhalter påverkar bilförares körförmåga. Studien kommer att ske under vecka 20-26 i Linköping.
 • Nattarbetare sökes till körsimulatorstudie

  Vi söker personer som jobbar natt och vill delta i ett projekt som undersöker om ett doftämne kan minska trötthet hos bilförare.
 • Vi söker högstadie- och gymnasieelever som går eller cyklar till skolan

  Vill du vara med och bidra till forskning om trafiksäkerhet? Vi vill lära oss mer om skolvägssituationen i Linköping och söker nu särskilt elever från högstadieåldern och uppåt.
 • Hur är det att vara i ung Gottsunda?

  Vi behöver intervjupersoner till en forskningsstudie och söker dig som är 15-21 år, bor i Gottsunda och är beroende av kollektivtrafiken för att resa.
 • Mätningar pågår för att utvärdera cykelstråk

  Region Skåne och VTI utvärderar cykelstråken mellan Malmö-Lomma, Lomma-Arlöv och Malmö-Lund. Detta görs med hjälp av mätningar som utförs av Bumbee Labs. Mätningarna ingår i ett forskningsprojekt med syfte att utvärdera förbättrings- och uppmuntransåtgärder som Trafikverket och kommunerna genomför på cykelstråken.
 • Vi vill veta hur du reser idag!

  Denna enkät ingår i projektet KomILand som ska testa nya mobilitetstjänster i Timmersdala, Lundsbrunn och Broddetorp. För att kunna utvärdera projektet vill vi veta hur ni som bor där reser idag (oavsett om ni kommer att använda KomILandtjänsterna).

Intresseanmälan för kommande undersökningar

Fyll i uppgifterna i formuläret nedan om du är intresserad av att delta som försöksperson i någon studie hos VTI. Vi tackar för ditt intresse! Om du passar in i målgruppen för en kommande studie kan vi komma att kontakta dig. Vi sparar dina uppgifter i max två år. Du kan när som helst begära att vi tar bort dina uppgifter.

När du skickar din anmälan kommer du att få en bekräftelse på skärmen och till din e-post. Om du inte får en bekräftelse, kolla om du har glömt att fylla i något av de obligatoriska fälten markerade med en * (asterisk).

1. Kön? * (obligatorisk)
1. Kön?

3. Har du körkort? * (obligatorisk)
3. Har du körkort?4. Vilka förarbehörigheter har du (se körkortets baksida)?
4. Vilka förarbehörigheter har du (se körkortets baksida)?


6. Hur många mil kör du per år?
6. Hur många mil kör du per år?7. Behöver du använda glasögon eller linser när du kör?
7. Behöver du använda glasögon eller linser när du kör?
8. Är du yrkesförare?
8. Är du yrkesförare?


9. Arbetar du skift? * (obligatorisk)
9. Arbetar du skift?


10. Händer det att du blir åksjuk? * (obligatorisk)
10. Händer det att du blir åksjuk?


Senast uppdaterad: