Delta i studie

Man med VR-glasögon.
Foto Annika Johansson

Vi behöver ofta försökspersoner till olika typer av studier. Om du är intresserad av att delta i någon studie hos oss är du välkommen att registrera ditt intresse i formuläret som finns längst ner på denna sida.

Om studier och covid-19: VTI följer folkhälsomyndighetes rekommendationer och allmänna råd vad gäller smittskydd i vår hantering av Covid-19. Som en del i detta ber vi dig att avboka din tid om du skulle känna dig minsta lilla sjuk. Du ska även ha varit fri från följande symtom i minst två veckor innan försöket: hosta, feber, andningsbesvär, snuva, nästäppa, halsont, huvudvärk, illamående, muskel- och ledvärk.

De flesta av våra studier med försökspersoner genomför vi under dagtid. Vi gör olika typer av studier, men det handlar främst om studier i körsimulator, försök i verklig trafik och diskussionsgrupper. Arvode varierar beroende på studiens omfattning.

Aktuella undersökningar

 • Reser du med kollektivtrafik och kan tänka dig att svara på en enkät?

  Enkäten vänder sig till dig som har en neuropsykiatrisk diagnos och är över 15 år.
 • Studie om säkerhet och trygghet på pendeltågsstationer

  Vi söker personer som är 16 år eller äldre och reser från eller till Järna, Upplands Väsby eller Årstabergs pendeltågsstationer och vill besvara vår webbenkät (tar ca 4 minuter att besvara).
 • Mätningar pågår för att utvärdera cykelstråk

  Region Skåne och VTI utvärderar cykelstråken mellan Malmö-Lomma, Lomma-Arlöv och Malmö-Lund. Detta görs med hjälp av mätningar som utförs av Bumbee Labs. Mätningarna ingår i ett forskningsprojekt med syfte att utvärdera förbättrings- och uppmuntransåtgärder som Trafikverket och kommunerna genomför på cykelstråken.
 • Vi vill veta hur du reser idag!

  Denna enkät ingår i projektet KomILand som ska testa nya mobilitetstjänster i Timmersdala, Lundsbrunn och Broddetorp. För att kunna utvärdera projektet vill vi veta hur ni som bor där reser idag (oavsett om ni kommer att använda KomILandtjänsterna).

Intresseanmälan för kommande undersökningar

Fyll i uppgifterna i formuläret nedan om du är intresserad av att delta som försöksperson i någon studie hos VTI. Vi tackar för ditt intresse och hör av oss om det dyker upp en studie som passar! Allt beror på vilka studier vi har på gång och om du passar in i målgruppen för någon studie.

Den som fyller i formuläret nedan godkänner att VTI sparar uppgifterna i en databas.

Personuppgiftshantering hos VTI.

När du skickar din anmälan kommer du att få en bekräftelse på skärmen och till din e-post. Om du inte får en bekräftelse, kolla om du har glömt att fylla i något av de obligatoriska fälten markerade med en * (asterisk).

1. Är du kvinna eller man? * (obligatorisk)
1. Är du kvinna eller man?3. Har du körkort? * (obligatorisk)
3. Har du körkort?


4. Vilken körkortsbehörighet har du?
4. Vilken körkortsbehörighet har du?
6. Hur många mil kör du per år?
6. Hur många mil kör du per år?7. Behöver du använda glasögon eller linser när du kör?
7. Behöver du använda glasögon eller linser när du kör?
8. Är du yrkesförare?
8. Är du yrkesförare?


9. Arbetar du skift? * (obligatorisk)
9. Arbetar du skift?


10. Har du lätt för att bli åksjuk? * (obligatorisk)
10. Har du lätt för att bli åksjuk?


Senast uppdaterad: