Kvinna som visar upp publikationer.
Foto: Annika Johansson

Hjälp med informationsökning

Ska du göra en litteraturöversikt eller en kunskapssammanställning? Eller behöver du bara hjälp med att hitta litteratur inom ett visst område? Då kan du vända dig till oss.

Vi utför informationssökningar på uppdrag inom våra ämnesområden, som är det mesta som har med trafik, trafikanter, transporter och transportinfrastruktur att göra. Vi kan leta efter all sorts information men det vanligaste är att vi söker efter publicerade forskningsresultat och andra publikationer, information om pågående forskning och letar fram relevanta organisationer/forskningsprojekt och deras webbsidor.

Våra källor är oftast referensdatabaser och projektdatabaser specialiserade inom transportområdet, specialdatabaser inom andra ämnesområden (psykologi, ingenjörsvetenskap, pedagogik, ekonomi m.m.) och de stora ämnesövergripande bibliografiska databaserna. Beroende på sökningens karaktär och kundens önskemål kompletterar vi med andra resurser.

Att få hjälp med sökning i VTI:s nationella bibliotekskatalog är gratis.

VTI:s nationella bibliotekskatalog Länk till annan webbplats.

Välkommen att kontakta biblioteket för mer information.

Kontakt

E-post: bibliotek@vti.se

Telefon: 013-20 40 00 (VTI:s växel)

Postadress:
VTI
Biblioteket
581 95 Linköping

Besöksadress: Olaus Magnus väg 35, Linköping
Karta på Eniro.se Länk till annan webbplats.

Biblioteket finns på VTI:s huvudkontor i anslutning till universitetsområdet. Biblioteket är öppet för allmänheten men meddela oss gärna i förväg om du vill besöka oss så att vi säkert är på plats.

Senast uppdaterad: