VTI:s konferens RS5C 20-årsjubilerar nästa år

Foto: USER_62711/Mostphotos.com

För 20:e gången arrangerar VTI sin internationella trafiksäkerhetskonferens Road Safety on Five Continents, RS5C. Den här gången i samarbete med universitetet i Leeds den 3-5 september 2025.

RS5C är en konferensserie som hållits återkommande sedan 1987 med VTI som huvudarrangör. Konferensen genomförs alltid i nära samarbete med en eller flera lokala värdar – 2025 tillsammans med Institutet för transportstudier, ITS, vid Leeds universitet.

– Det finns flera välkända transportforskare i Leeds och flera VTI-medarbetare har redan upparbetade kontakter och samarbete med universitetet. Det gör att vi hoppas och tror på högt deltagarantal från VTI, säger Therese Jomander som tillsammans med Anna Vadeby är konferensansvarig.

Konferensens mål är att föra samman internationella forskare och aktörer för att utbyta information och kunskap om trafiksäkerhet. Exempel på konferensens åtta ämnesområden är trafiksäkerhet och resiliens, infrastruktur samt säkerhetsmodellering – krockanalys och utvärdering. Ämnena bestäms utifrån vad som är aktuellt och önskemål från värdlandet.

Call for abstracts öppnar den 2 september i år.

– Konferensen håller hög vetenskaplig nivå och är samtidigt ganska familjär. Det är ett bra tillfälle att nätverka och som deltagare hinner man träffa de flesta inom samma område, säger Therese Jomander.

Ursprungligen omfattade konferensen två kontinenter, Europa och Nordamerika. Mellan 1987 och 1999 hölls konferenserna i Europa. Konferensen utökades 2000 till tre kontinenter (RS3C) och 2007 till fyra kontinenten (RS4C). Sedan 2016, då konferensen hölls i Brasilien i Sydamerika, omfattar RS5C fem kontinenter. De två senaste RS5C har hållits i Sydkorea respektive Texas, USA.

Läs mer om RS5C Länk till annan webbplats.

Du vet väl att du kan prenumerera på VTI:s nyheter?

  • Nyhetsbrev: skickas ut med e-post sex gånger per år.
  • VTI aktuellt: kundtidning som ges ut fyra gånger per år. Få den kostnadsfritt hem i brevlådan eller digitalt med e-post.