Nu lanserar vi VTI-podden Cykelcentrum!

Hur ska vi lösa samhällsproblem såsom ökande utsläpp, trängsel och ohälsa? I fem inledande avsnitt samtalar Sofie Helgesson, koordinator på Cykelcentrum, med olika forskare om deras syn på cyklingens bidrag till lösningen.

Genom olika nätverk har Cykelcentrum ett brett kunnande och kan i podd-avsnitten fånga upp ett brett perspektiv på cykling, med allt ifrån cyklisters beteende och värderingar, drift och underhåll, utformning av cykelinfrastruktur, trafik- och samhällsplanering till betydelsen av barns aktiva mobilitet.

I första avsnittet medverkar Sonja Forward, forskningsledare på VTI, som bland annat forskar på trafikanters beteende.

Cykelcentrum är Sveriges nationella kunskapscentrum för forskning och utbildning om cykling. VTI är administrativ värd för Cykelcentrum. Cykelcentrum har en egen webbplats, där du bland annat kan ta del av forskningsresultat, projekt, webbinarier och nu då även podd som rör cykling.

Lyssna på podden här. Länk till annan webbplats. Dela och gilla gärna, så att den sprids till alla som berörs.

Återkoppla gärna om möjliga förbättringar, eller idéer till framtida avsnitt via adressen podd.cykelcentrum@vti.se.

Cykelcentrum – ett nationellt kunskapscentrum för forskning och utbildning om cykling (vti.se) Länk till annan webbplats.

Du vet väl att du kan prenumerera på VTI:s nyheter?

  • Nyhetsbrev: skickas ut med e-post sex gånger per år.
  • VTI aktuellt: kundtidning som ges ut fyra gånger per år. Få den kostnadsfritt hem i brevlådan eller digitalt med e-post.