Ingrid Skogsmo vald till president för ECTRI

Backspegel
Ingrid Skogsmo, VTI, Evangelos Bekiaris, Hellenic Institute of Transport och Mark Robinson, Newcastle University, utanför Lisbon Congress centre under TRA Conference 2022. Foto: ECTRI

Under den europeiska transportforskningskonferensen TRA2022 i Lissabon blev Ingrid Skogsmo, forskningsledare på VTI, vald till ECTRI:s president för de kommande två åren.

ECTRI, European Conference of Transport Research Institutes, består idag av 28 större transportforskningsinstitut och universitet och representerar mer än 4 000 europeiska forskare och forskningsmedarbetare. Ingrid efterträder direktören för det grekiska transportforskningsinstitutet Evangelos Bekiaris och tillträder positionen den 27 januari.

-Det är en stor ära och jag är tacksam för det förtroende ECTRI:s medlemmar har för VTI och för mig som president för organisationen de kommande åren. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla ECTRI:s position och välrespekterade röst för de europeiska transportforskarna och vidare stimulera organisationens medlemmar att samverka för projektgenerering, säger Ingrid Skogsmo.

Text: Eva Ankarström/VTI

Du vet väl att du kan prenumerera på VTI:s nyheter?

  • Nyhetsbrev: skickas ut med e-post sex gånger per år.
  • VTI aktuellt: tidning som ges ut fyra gånger per år och skickas hem till din brevlåda.