Henriette Wallén Warner ny President-Elect för IAAP Division 13

Henriette Wallén Warner
Foto: Karin Linhardt/VTI

Henriette Wallén Warner, forskare på VTI har blivit vald till President Elect, som är första steget mot att bli President för Division 13, Traffic and Transport Psychology, inom IAAP. Om fyra år kommer hon att automatiskt övergå till den fyraåriga presidentposten, för att därefter trappa ned som Past-President under två år. Hon har därmed tackat ja till ett tioårigt åtagande inom organisationen.

International Association for Applied Psychology (IAAP) grundades 1920 och är den äldsta och största internationella sammanslutningen av enskilda medlemmar och anslutna internationella organisationer. De arbetar för att främja vetenskap och praktik inom tillämpad psykologi och för att underlätta interaktion och kommunikation mellan psykologer runt om i världen.

IAAP Division 13 äger konferensen ICTTP (International Conference on Traffic and Transport Psychology) som hålls vart fjärde år och som nyligen genomfördes med VTI och Safer som arrangörer i Göteborg. Som President-Elect deltar hon i beslutet om vem som får värdskapet för kommande konferenser. Hon kommer också vara med och arrangera en strimma inom trafik- och transportpsykologi på International Congress of Applied Psychology (ICAP) som även den genomförs vart fjärde år.
Nätverkande på internationell nivå är viktigt och IAAP arrangerar bland annat ett vetenskapligt maraton för sina medlemmar. Under 24 timmar, 16–17 oktober, presenterar doktorander och nydisputerade från hela världen sina projekt inom tillämpad psykologi.

– Jag känner mig väldigt hedrad av utnämningen. Det ska bli roligt att få arbeta för divisionen samtidigt som jag ser fram emot att få ett större internationellt nätverk. Vi kommer bland annat att satsa på att få upp medlemsantalet efter det stora raset under pandemin, säger Henriette Wallén Warner.

Text: Tiina Mauritzell, VTI