Frankrikes ambassadör Etienne de Gonneville och Östergötlands landshövding Carl Fredrik Graf besökte VTI

Fr vänster Thomas Charrier, Transdev, Tomas Svensson, GD på VTI, Landshövdingen för Östergötland Carl Fredrik Graf, Frankrikes ambassadör Etienne de Gonneville.
Fr vänster Thomas Charrier, Transdev, Tomas Svensson, GD på VTI, Landshövdingen för Östergötland Carl Fredrik Graf, Frankrikes ambassadör Etienne de Gonneville. Foto: Tiina Mauritzell/VTI

I samband med sitt besök i Östergötland och som gäst hos landshövding Carl Fredrik Graf den 12 maj ville ambassadör Etienne de Gonneville även besöka VTI för att höra mer om SHOW-projektet Ride the future. Med på besöket vare även Gilles Debuire, direktör för Invest in France och Christian Gianella, Ekonomiavdelningen, Regionchef för Norden, vid Frankrikes ambassad.

Under den timme som besökarna var på VTI erbjöds de ett späckat program. Generaldirektör Tomas Svensson inledde med att önska gästerna välkomna samt att lite kort berätta om VTI som organisation och forskningsinstitut. Därefter presenterade Anna Anund, forskningschef samt projektledare för projektet Ride the future, om projektet som drivs på VTI tillsammans med sju samarbetspartner. Representanter från några av dessa höll korta presentationer om sin medverkan i projektet. Besöket avslutades med en tur med projektets tre autonoma bussar, vilket uppskattades av deltagarna.

Med under besöket var även representanter från Transdev, Linköpings universitet, Östgötatrafiken och RISE, några av de företag och organisationer som är samarbetspartner i Ride the future.

Text: Tiina Mauritzell

Kontakt