Demoevent: Geofencing för ökad trafiksäkerhet i Enköping

  • 3 jun
  • Enköping

Under våren implementeras en storskalig pilot i centrala Enköping där ett drygt hundratal fordon av olika slag testar hastighetssäkring med hjälp av digitala lösningar, bland annat geofencing och ISA - intelligent speed assistance.

I projektet HasT - Hastighetssäkrad trafikzon i urban miljö, som finansieras av Trafikverkets Skyltfond, deltar ett flertal transportörer och kollektivtrafik för att tillsammans med Enköpings kommun utforska digital teknik för att öka trafiksäkerheten i staden och som ett hjälpmedel för yrkesförare inom gods- och kollektivtrafik.

Den 3 juni bjuder vi in dig som är nyfiken på tekniken, samarbetet och hur parterna upplever att systemet fungerar till en demonstrationsträff på plats i Enköping!

Under en halvdag får du höra mer om piloten och hur den påverkar trafiksäkerheten i staden. Du får dessutom chans att tala med transportörer och andra partners, titta närmare på ett antal av de fordon som används i piloten och som använder sig av olika tekniska lösningar samt ta en tur i ett hastighetssäkrat fordon.

Arrangör: CLOSER

Mer information

Datum:

Tid:

12:00 - 16:00

Ort:

Enköping

Plats:

Sandgatan 9, Enköping
Senast uppdaterad: