Nyhetsarkiv

 • image description

  Livsfarlig trötthet bakom ratten

  2016-03-12

  VTI i media. vid Statens väg- och transportforskningsinstitut, vti....med döda och svårt skadade med 30 procent, enligt vti. Men mer måste göras.......Källa: Smålandsposten Läs mer... »

 • image description

  Miljöfarligt att starta en kall bil

  2016-03-10

  VTI i media. Med en motorvärmare minskar utsläppen, enligt en ny studie från vti.... Statens väg- och transportforskningsinstitut, vti, har undersökt nyttan med motorvärmare på moderna bilar.......Källa: Expressen Läs mer... »

 • image description

  Viktigt steg mot ökad säkerhet för lastbilsförare

  2016-03-07

  Nyhet. När lastbilsförare skadas allvarligt i trafikolyckor handlar det ofta om skador i bröstkorgen. Forskning visar nu hur man skulle kunna använda en krockdocka för personbilar i krocktester med tunga lastbilar på ett sätt som gör det möjligt att utvärdera skador... Läs mer... »

 • image description

  Elvägar testas nu i verklig trafik

  2016-03-07

  Nyhet. Fördelar med elvägar är att transportsektorn kan försörjas av en bred grön energibas – vind, sol, vatten. Med intressenter och politiker som vågar satsa har Sverige möjlighet att bli ett föregångsland. I projektet Elvägsupphandlingen är tester och... Läs mer... »

 • image description

  Framtiden är här Sverige får sin första elektriska väg!

  2016-03-04

  VTI i media. I fjol höstas fick 25 lastbilsförare testa att köra på elväg, fast på låtsas. statens väg- och transportforskningsinstitut använde en del av riksväg 40 mellan Göteborg och Borås som miljö in en simula...Källa: LAND.se Läs mer... »

 • image description

  Båtbottenfärger i fokus för Transportstyrelsen

  2016-03-01

  VTI i media. Tillsammans med Trafikverket, Tillväxtverket och vti ska Transportstyrelsen genomföra ett forskningsprojekt......Källa: Båtliv.se Läs mer... »

 • image description

  Vägsäkerhet går först

  2016-02-29

  VTI i media. Det låter kanske förmätet men jag tror att det är så. vti har ett gott rykte runt om i världen och våra tester...Bakåtvänt - barn som vuxen På vti forskar man om allt från tjälfri väg till beteendeve...Källa: Linköpings-Posten Läs mer... »

 • image description

  Stöd för elbuss i Lund

  2016-02-16

  VTI i media. Projektledare för körsimuleringsprojektet är vti, statens väg- och transportforskningsinstitut och övriga deltagare är Viktoria Swedish ICT, K2 och Lunds kommun....Nåbo , projektledare och forskare på...Källa: Res och Trafikforum Läs mer... »

 • image description

  Så slipper du betala på bussen

  2016-02-13

  VTI i media. Motala kommun har slagit sig samman med vti, Statens väg- och transportforskningsinstitut, för...ett 40-tal till, säger Sonja Forward, forskare på vti.......Källa: Corren.se VIP Läs mer... »

 • image description

  Forskare vill bidra till bättre jämställdhet i regiontrafiken

  2016-02-12

  Nyhet. Forskare på VTI har tillsammans med kollegor på Malmö högskola och konsultföretaget WSP vidareutvecklat en metod för jämställdhetskonsekvensbedömning (JKB) i samband med svensk transportinfrastrukturplanering. Forskarna hoppas att metoden ska bidra till ökad... Läs mer... »