Lån och kopior

Sök litteratur i vår nationella bibliotekskatalog och ladda ner eller låna i tryckt form utan avgift. Vi skickar det du vill låna direkt till dig. För att få låna behöver du först underteckna ett låneavtal.

Bibliotekskatalogen innehåller referenser till både tryckta publikationer som finns att låna från VTI:s bibliotek och länkar till dokument i fulltext. Fulltextdokument kan laddas ner utan kostnad.

Mejla din låne- eller artikelbeställning till: bibliotek@vti.se

Bibliotekskatalogen Länk till annan webbplats.

Lånevillkor

Böcker och rapporter är tillgängliga för lån. Referenslitteratur och tidskrifter lånas inte ut. Lånetiden är 28 dagar. Vi skickar det du vill låna direkt till dig. 

Att låna tryckta publikationer av oss är utan kostnad. Beställer du via ditt bibliotek gäller det bibliotekets regler om avgifter.

För att få låna krävs att du har undertecknat ett låneavtal.

Läs igenom, skriv ut och underteckna låneavtalet. Skicka sedan det undertecknade avtalet till oss antingen via e-post (inskannat), fax eller post.

Avgifter kopieservice

Vi erbjuder kopieservice när lån inte är möjligt. Kopiering av artiklar, bidrag till konferenser och liknande tar vi ut en avgift för.

Priserna gäller för tidskriftsartiklar upp till 20 sidor. Är artikeln längre debiteras 2 kr för varje extrasida. Alla kostnader är inkluderade i priset.

  • Vanlig leverans kostar 100 kr/artikel.
  • Fax samma dag kostar 200 kr/artikel.

  Kontakt

  E-post: bibliotek@vti.se

  Telefon: 013-20 40 00 (VTI:s växel)

  Postadress:
  VTI
  Biblioteket
  581 95 Linköping

  Besöksadress: Olaus Magnus väg 35, Linköping
  Karta på Eniro.se Länk till annan webbplats.

  Biblioteket finns på VTI:s huvudkontor i anslutning till universitetsområdet. Biblioteket är öppet för allmänheten men meddela oss gärna i förväg om du vill besöka oss så att vi säkert är på plats.

  Senast uppdaterad: