Kommunikatör

VTI söker en kommunikatör. Tjänsten tillhör avdelningen Kommunikation, marknad och bibliotek och är placerad i Linköping. Sista ansökningsdag är 24 maj 2021.

VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, är en uppdragsmyndighet med cirka 220 anställda och en årlig omsättning på omkring 280 miljoner kronor. Institutet har kontor i Linköping, Stockholm, Göteborg och Lund.

Om tjänsten

Som kommunikatör på VTI ingår du i en kreativ tvärvetenskaplig forskningsmiljö och bidrar till att ny kunskap når ut till instutets olika beställare och målgrupper för att göra skillnad. I ditt arbete ingår att utveckla och förvalta vår webbplats. Du arbetar också med kommunikationsplanering och med olika kommunikationskanaler, där analys, prioritering och samordning är viktiga delar.

Du bidrar till utvecklingen av vår kommunikationsstrategi och arbetar med det praktiska genomförandet. Du skriver också målgruppsanpassade texter för information eller nyhetsförmedling samt deltar i andra förekommande arbetsuppgifter.

Din profil

Du är en allsidig kommunikatör som är trygg i din yrkesroll, bra på att bygga relationer och skapa förtroende gentemot våra uppdragsgivare. Du är lösningsfokuserad, lyhörd och kan snabbt växla fokus. Det är viktigt att du är en lagspelare som också kan arbeta självständigt.

Du har akademisk grundutbildning inom kommunikation eller motsvarande. Du har erfarenhet av att arbeta med webbpubliceringsverktyg, CMS, och har kunskap om sökoptimering samt tillgänglighetsdirektivets innebörd i både teori och praktik. Du har erfarenhet av att arbeta med kommunikationsplanering och är en duktig skribent med goda språkkunskaper både i skrift och tal i såväl svenska som engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering.

Mer information

Ytterligare information om tjänsten lämnas av avdelningschef Birgitta Sandstedt, 013-20 42 14. Fackliga representanter är Jonas Ihlström, Saco och Thomas Lundberg, ST vilka du når via VTI:s växel, 013-20 40 00.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- eller rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Ansökan

Välkommen med din ansökan inklusive cv och andra handlingar som du vill åberopa. Märk din ansökan ”Kommunikatör, dnr 2021/0234-3.1 och skicka den till VTI, HR-enheten, 581 95 Linköping eller per e-post.

E-postadress: vti@vti.se

Sista ansökningsdag är 24 maj 2021.

Information om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Senast uppdaterad: