Senior forskare inom området sjöfart med inriktning human factors

VTI söker en senior forskare inom området sjöfart med inriktning mot human factors. Tjänsten tillhör enheten Förare och Fordon och är placerad på VTI:s kontor i Stockholm eller Göteborg. Sista ansökningsdag är den 17 maj 2021.

VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, är en uppdragsmyndighet med cirka 220 anställda och en omsättning på 280 MSEK. Huvudkontoret finns i Linköping medan övriga kontor finns i Stockholm, Göteborg och Lund.

Enheten bedriver tvärvetenskaplig forskning inom i huvudsak beteende- och ingenjörsvetenskap och samspelet mellan människa-teknik och organisation. Enhetens verksamhet sträcker sig över så gott som samtliga transportslag och här finns också väletablerade nätverk med nationella och internationella partners och finansiärer. Enheten har 13 medarbetare placerade i Linköping, Stockholm och Göteborg.

Om tjänsten

Som senior forskare förväntas du utveckla forskningen inom sjöfart och human factors genom att bidra till nya projekt utifrån forskningsidéer inom ditt kompetensområde som du tillsammans med andra forskare söker finansiering för. Arbetsuppgifterna innebär kontakter med uppdragsgivare, samarbetspartners och andra forskare såväl nationellt som internationellt.

Du förväntas också bidra med din kunskap inom andra transportslag och bidra till den transportslagsövergripande tradition som finns och som är central för enhetens verksamhet.

Din profil

Du har en doktorsexamen inom human factors eller psykologi, har väl dokumenterad erfarenhet av forskning inom sjöfart och området human factors, samspelet människa-teknik och organisation samt har minst fem års erfarenhet som forskare. Meriterande är erfarenhet inom komplexa sociotekniska system. Du är väl insatt i sjöfarten som del i transportsystemet och har forskningserfarenheter från såväl hamnar, trafikledning, sjöfartsindustri och myndigheter.

Du förväntas självständigt kunna sammanställa, analysera och presentera material och i ditt arbete vara väl förankrad i relevant teoribildning och metodik. Du behöver ha lätt för att samarbeta och god förmåga att uttrycka dig såväl skriftligt som muntligt på svenska och engelska. Förmåga att kunna ta egna initiativ och arbeta självständigt är ett krav. Du har arbetat som projektledare för forskningsprojekt och är van att skriva forskningsansökningar. Erfarenhet av internationellt samarbete och ett utvecklat nationellt och internationellt kontaktnät är positivt.

Mer information

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta forskningschef Joakim Dahlman, 031 – 750 2623, joakim.dahlman@vti.se . Fackliga representanter är Jonas Ihlström, Saco, och Thomas Lundberg, ST, vilka du når via VTI:s växel, 013-20 40 00.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- eller rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Ansökan

Välkommen med din ansökan inklusive cv, betygskopior och andra handlingar som du vill åberopa. Märk din ansökan ”Senior forskare sjöfart dnr 2021/0232-3.1” och skicka den till VTI, HR-enheten, 581 95 Linköping eller per e-post.

E-postadress: vti@vti.se

Sista ansökningsdag är den 17 maj 2021.

Information om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Senast uppdaterad: