Forskningsingenjör – programmering och dataanalys inom trafiksimulering

VTI söker en forskningsingenjör till enheten Trafikanalys och logistik med placering i Stockholm. Sista ansökningsdag är den 1 juni 2021.

VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, är en uppdragsmyndighet med cirka 220 anställda och en årlig omsättning på omkring 280 miljoner kronor. VTI bedriver tillämpad forskning och kvalificerade utredningar inom transportområdet.

Till enheten Trafikanalys och logistik söker VTI nu en forskningsingenjör med inriktning mot programmering och dataanalys inom trafiksimulering. Enheten arbetar med tillämpad och samhällsmotiverad forskning inom logistik-, transport- och trafiksystem med fokus på att ta fram kunskap och modeller som möjliggör mer tillförlitliga beslutsunderlag. Detta för att möta mål inom till exempel effektivitet, tillgänglighet, framkomlighet, miljö och säkerhet.

Enheten består av 26 medarbetare placerade i Linköping, Stockholm och Göteborg. Den aktuella tjänsten är placerad på VTI:s kontor i Stockholm.

Om tjänsten

I rollen som forskningsingenjör kommer du att arbeta med programmeringsarbeten inom moderna trafiksimuleringssystem, i synnerhet MATSim, Multi-Agent Transport Simulation, och med dataanalyser där du använder skriptspråk, databaser och visualiseringsverktyg.

Enheten arbetar i en projektbaserad miljö och som forskningsingenjör involveras du i olika projekt samt deltar aktivt i arbetet med att söka nya uppdrag. Uppdragen är av varierande karaktär och du kommer i kontakt med en stor mängd verktyg och program.

På VTI bedriver vi allt ifrån långsiktiga forskningsprojekt i samarbete med universitet och andra forskningsinstitut, till kortare uppdrag mot till exempel statlig verksamhet eller näringslivet. En del av vår forskning bedrivs inom ramen för internationella projekt eller EU-projekt.

Din profil

Du har en examen i datavetenskap eller motsvarande. Du är strukturerad och analytiskt lagd, har erfarenhet av objektektorienterad programmering i stora system, behärskar programmeringsspråket Java och är öppen för nya utmaningar. Du har erfarenhet av att arbeta med databaser, GIS, skriptsspråk till exempel R, Phyton, Matlab) och datavisualiseringsvertyg. Erfarenhet från arbete inom trafikområdet, i synnerhet i simuleringsområdet, är meriterande.

Arbetsuppgifterna innebär många och täta kontakter med uppdragsgivare och samarbetspartners. Därför ställs krav på att du både kan ta egna initiativ, arbeta självständigt och har god samarbetsförmåga. Vidare har du lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vi erbjuder rätt person en etablerad och dynamisk forskningsmiljö, där vi bedriver forskning med stor relevans för transportsystemets utveckling.

Mer information

Ytterligare information om tjänsten lämnas av forskningschef Magnus Berglund, 013-20 42 81. Fackliga representanter är Jonas Ihlström, Saco, och Thomas Lundberg, ST, vilka du når via VTI:s växel, 013-20 40 00.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- eller rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

MATSimlänk till annan webbplats

Ansökan

Välkommen med din ansökan inklusive cv och andra handlingar som du vill åberopa. Märk din ansökan "Forskningsingenjör – programmering och dataanalys dnr. 2021/0219-3.1" och skicka den till VTI, HR-enheten, 581 95 Linköping eller per e-post.

E-postadress: vti@vti.se

Sista ansökningsdag är den 1 juni 2021.

Information om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Senast uppdaterad: