Cykelstudie med hjälp av instrumenterade cyklar

Bildtext
Foto: Hejldlösa Bilder/Satu

Är du cyklist och undrar hur du kan bidra till bättre planering av cykeltrafik? Vi söker dig som pendlingscyklar. Till exempel till eller ifrån arbete/studier/aktiviteter.

På Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI) söker vi frivilliga deltagare till ett forskningsprojekt som syftar till att förbättra beslutstöd för planering av cykeltrafik. Vi vill studera cyklisters beteende på cykelbanor, specifikt hur cyklister beter sig i olika utformningar av cykelinfrastruktur.

Vill du delta i denna studie?

Vi välkomnar alla över 18 år som cyklar minst 2–4 gånger per månad.

I studien välkomnas du till VTI:s kontor i Linköping, och du kommer att cykla med din egen cykel. Du kommer att få cykla på cykelbanor (separerade från biltrafik) på en förutbestämd rutt på cirka 5 km i området LiU Campus Valla. Vi kommer att utrusta din cykel så att vi kan samla in data om din cykling och din omgivning medan du cyklar. Och så är det bara att cykla som vanligt! Du får cykla i den takt som passar dig bäst och som du föredrar. Studien avslutas med en enkät.

Var och när?

Studien kommer att genomföras under veckorna 41-43 i oktober, i Linköping, och beräknad tid för ditt deltagande är upp till 90 minuter totalt.
Sista dag för anmälan är den söndagen den 9 oktober. Som tack för din medverkan får du 300 kr (skattepliktiga).

Du kommer att få svara på några frågor så att vi kan kontakta dig för att boka in tid och datum för ditt deltagande. Ditt bidrag kommer att hjälpa till att planera effektiv cykelinfrastruktur för alla!

Anmäl dig via länken nedan

Vi ser fram emot att höra från dig, och tack för att du tar del av cykelforskningen.

Har du frågor om studien?

Kontakta Guillermo Pérez Castro (forskningsassistent)

E-postadress: guillermo.perez.castro@vti.se

Mobilnummer: +46 70 943 0438

6b727fdb-5cc8-48ed-b710-631e875dc76d är av typen sv:simpleUser, måste vara en sv:page
6b727fdb-5cc8-48ed-b710-631e875dc76d är av typen sv:simpleUser, måste vara en sv:page
Senast uppdaterad: