Simulatorstudie om trafikbeteende

Hejdlösa bilder/VTI

VTI genomför en simulatorstudie i Göteborg om trafikbeteende.

Vem kan delta?

För att delta i studien behöver du uppfylla följande kriterier:

  • Ha B-körkort
  • 18–55 år
  • Inga anlag för åksjuka varken i bil, buss eller karusell
  • Inte ha varit inblandad i allvarlig trafikolycka

Hur går studien till?

Försöken körs dagtid, vardagar under perioden 13–24 mars på Lindholmen i Göteborg. Din medverkan tar ungefär 45 minuter. Under ungefär 25 minuter av tiden kommer du att köra i simulatorn. Vi börjar med en kort övningskörning/träning i simulatorn så att du vänjer dig vid att köra i simulatormiljön. Efter övningen kommer du att köra en längre körning i simulatorn på cirka 20 minuter. Övrig tid är för att fylla i frågeformulär och ge återkoppling.

Försäkring och ersättning

Vi erbjuder dig ett SF Anytime-presentkort värt ca 120 kronor i ersättning för ditt deltagande. Samtliga deltagare kommer vara försäkrade via Kammarkollegiet. Studien följer Etikprövningsmyndighetens riktlinjer.

Vad händer med mina uppgifter?

Alla data lagras centralt på VTI:s server. Enbart de forskare som ingår i projektet får tillgång genom lösenord som kopplas till forskarens inloggningskonto på VTI. Projektledaren bestämmer vilka forskare som får tillgång till datamaterialet och under vilken tidsperiod det kan ske.

Avidentifierade data kommer även att analyseras av forskare vid VTI och Göteborgs universitet. Vi kommer inte att sprida material där du kan identifieras på till exempel sociala medier eller liknande kanaler.

Hur får jag information om resultatet av projektet?

Data kommer att redovisas i vetenskapliga publikationer. Vi kommer även vid begäran att sammanställa en enklare översikt av resultaten på gruppnivå.

Anmäl intresse

Anmäl ditt intresse genom att fylla i enkäten som du når via länken här under. Om du blir utvald till studien kommer vi att kontakta dig under de närmaste dagarna.

Senast uppdaterad: