Nattarbetare sökes till körsimulatorstudie

Ratt framför en simulerad vägmiljö
Foto: Katja Kircher

Vi söker personer som jobbar natt och vill delta i ett projekt som undersöker om ett doftämne kan minska trötthet hos bilförare.

Så går testet till

Deltagarna i studien får köra en körsimulator efter ett nattligt arbetspass. Under körningen kommer föraren att exponeras för olika doftämnen samtidigt som puls, andning, blinkningar och hjärnaktivitet mäts via elektroder på kroppen. Simulatorn kommer under tiden att registrera deltagarens körning.

Försöket tar ca 5 timmar och genomförs på VTI i Linköping. Efter försöket kommer deltagaren att erbjudas hemresa med taxi.

Studien är godkänd av Etikprövningsmyndigheten. Bilden visar en annan körsimulator än den som kommer användas i studien.

Arvode

Till deltagare i försöket utbetalas en ersättning på 1 000 kr (före skatt).

Intresseanmälan

Vill du delta? Fyll i enkäten nedan så kontaktar vi dig om du matchar våra rekryteringskriterier.

Om studier och covid-19: VTI följer folkhälsomyndighetes rekommendationer och allmänna råd vad gäller smittskydd i vår hantering av Covid-19. Som en del i detta ber vi dig att avboka din tid om du skulle känna dig minsta lilla sjuk. Du ska även ha varit fri från följande symtom i minst två veckor innan försöket: hosta, feber, andningsbesvär, snuva, nästäppa, halsont, huvudvärk, illamående, muskel- och ledvärk.

Kontakt

Har du frågor så är du välkommen att ta kontakt med
My Weidel
my.weidel@vti.se
013-20 43 29

Ansvarig för studien är:
Med. Dr. Anna Sjörs Dahlman
anna.dahlman@vti.se
031-75 02 629

Senast uppdaterad: