Vi söker högstadie- och gymnasieelever som går eller cyklar till skolan

Ungdomars ben och skor syns utanför skolbyggnad.
Foto: Craig/Mostphotos.com

Vill du vara med och bidra till forskning om trafiksäkerhet? Vi vill lära oss mer om skolvägssituationen i Linköping och söker nu särskilt elever från högstadieåldern och uppåt.

Vi har just nu två delstudier som vi söker deltagare till. Det ena är en enkät med frågor och det andra är en intresseanmälan för att delta i en undersökning, där vi bland annat filmar skolvägen.

Studie av din skolväg

I studien går eller cyklar du till skolan precis som vanligt, förutom att vi ber dig ha på ett par glasögon som registrerar vart du tittar, samt att vi filmar din skolväg.

Hör gärna av dig till oss om du tycker att det låter intressant. Vi svarar gärna ifall att du har frågor.

Är du under 18 år behöver du målsmans godkännande. Projektet är godkänt av Etikprövningsmyndigheten.

Intresseanmälan

Om du är intresserad att vara med i studien fyll gärna i dina kontaktuppgifter och kort information om din skolväg i formuläret för intresseanmälan nedan, eller kontakta My Weidel (my.weidel@vti.se eller 013-20 43 29)

Enkätstudie

Du har även möjlighet att bidra genom att fylla i en enkät om din skolväg. Är du under 18 år behöver du målsmans godkännande. Projektet är godkänt av Etikprövningsmyndigheten.

Om studier och covid-19: VTI följer folkhälsomyndighetes rekommendationer och allmänna råd vad gäller smittskydd i vår hantering av Covid-19. Som en del i detta ber vi dig att avboka din tid om du skulle känna dig minsta lilla sjuk. Du ska även ha varit fri från följande symtom i minst två veckor innan försöket: hosta, feber, andningsbesvär, snuva, nästäppa, halsont, huvudvärk, illamående, muskel- och ledvärk.

Senast uppdaterad: