Hjälp till att göra cyklistomkörningar säkrare

VTI:s körsimulator SIM 4 i Göteborg
Foto: Hejdlösa bilder/VTI

Chalmers och VTI bjuder in dig till vår körsimulatorstudie som syftar till att göra omkörningar säkrare för båda föraren och cyklisten. Studien kommer genomföras under vecka 9 och 10 i VTI:s körsimulator (se ovan) på Lindholmen, Göteborg.

Du kommer att köra genom en virtuell miljö som innehåller cyklister som du behöver köra om. Under testerna kommer sensorer att registrera fordonets rörelser och ditt blickmönster. Du kommer efteråt att bli ombedd att fylla i ett frågeformulär om din upplevelse.

Studien kommer genomföras på dagtid under vecka 9 och 10. Adress: Regnbågsgatan 1, 417 55 Göteborg. Kontoret ligger i Lindholmen Science Park. Karta hos Eniro till Regnbågsgatanlänk till annan webbplats

Testerna kommer inte ta längre tid än en timme, och deltagaren belönas med ett presentkort. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor och följ länken nedan för att registrera dig.

Kriterier för att delta

Vi söker dig som:

  • är mellan 20 och 60 år
  • har ett körkort som är giltigt i Sverige
  • har körvana och kör minst 500 mil/år
  • inte har fysiska funktionshinder
  • inte har drabbats av allvarliga trafikolyckor
  • kan samtala på engelska. Instruktionen för uppgiften är på svenska, men testledaren pratar engelska.

Anmälan

Anmäl ditt intresse via formuläret som du når genom att klicka på länken nedan.

Om studien

Studien genomförs tillsammans med Chalmers. Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

VTI: Fredrik Bruzelius, fredrik.bruzelius@vti.se
Chalmers: Alexander Rasch, alexander.rasch@chalmers.se

COVID-19

Vi tar allvarligt på pandemin och har strikta rutiner för att minimera smittorisken, både för dig som deltagare och för oss som utför testen. För att förhindra smittspridning av COVID-19 följer VTI rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. All utrustning som används i försöket kommer att desinficeras noggrant före och efter varje deltagare. Skyddsutrustning kommer att användas där det är tillämpligt (t.ex. munskydd, skoskydd, handsprit). Även rekommendationer om social distansering kommer att följas under försökets gång.

Du får inte delta om du har eller har haft covid-19-relaterade symtom senaste två veckorna.

Senast uppdaterad: