Cykelveckan - Barnens rätt till rörelse

  • 12 jun

Stillasittandet gör svenska barn sjuka. Har du makt att påverka något barns resvanor i vardagen? Är du själv förälder, föreningsaktiv eller i ditt yrke verksam inom skola, vård, samhällsplanering eller gatuförvaltning och vill bli medveten om hur barns möjligheter till rörelsefrihet påverkas? Den här dagen berättar högaktuella aktörer inom forskning, kommun, region samt ideell sektor om insatser som pågår och gör skillnad - här och nu.

Vätternrundan, Motala kommun, Cykelcentrum | VTI och samarbetspartners arrangerar flera branschseminarier under veckan, baserad på relevant forskning och aktuella frågor kopplat till cykling.

I samband med Minivättern och Skoj med hoj så har vi fokus på barn och unga. Webinariet riktar sig till dig som arbetar med barn och unga, aktiva transporter. Målet med dagen är att förbättra förutsättningarna till en meningsfull vardag med rörelseglädje, gemenskap och cykelsäkerhet i fokus, för alla barn och unga. Tema för årets program är aktiv transport till och från skolan.

Mer information om webbinariet Länk till annan webbplats.

Mer information

Datum:

Tid:

13:00 - 15:00

Plats:

Digitalt
Senast uppdaterad: