Konferensinfo

Transportforum 2016 äger rum tisdagen den 12 och onsdagen den 13 januari. Det är Nordens största årliga konferens för transportsektorn. Konferensen hålls i Linköping och arrangeras av VTI.

Anmäl dig

Välkommen med din anmälan till Transportforum 2016. (Sidan och formuläret är ej anpassat till mobiler och surfplattor. Sidan öppnas i ett nytt fönster.)

Programmet klart

Programmet för Transportforum 2016 är klart. Konferensens ämneskommittéer och VTI har tillsammans satt ihop det. I år kom det in 421 förslag på föredrag och sessioner. Stort tack till alla som visat intresse att medverka!

Inställning i IE 11

Om du använder Internet Explorer 11 som webbläsare behöver du ha kompabilitetsläget aktiverat för att just programmet för Transportforum ska kunna hämtas upp. I menyn på din webbläsare väljer du "Verktyg" och därefter "Inställningar för Kompabilitetsvyn". Använder du äldre versioner av Internet Explorer, Chrome eller Fifrefox så bör du få du upp programmet utan att göra någon åtgärd.

Alla monterplatser bokade

Alla monterplatser i utställningsdelen på Linköping Konsert & Kongress är bokade. Vi hälsar samtliga utställare på Transportforum 2016 välkomna!

Workshops – nytt inslag

För att möta efterfrågan på ett mer aktivt kunskapsutbyte och nätverkande under konferensen arrangerar vi den här gången workshops som ett sista inslag den första konferensdagen. Faller inslaget väl ut är det troligt att det återkommer och även får större utrymme 2017. Varje workshop har ett eget upplägg men ledorden för alla är "kunskapsutbyte" och "nätverkande". Det är tre workshops, ämnena är "Trafiksäkerhet", "Viltolyckor" och "Jämställdhet". I programmet ser du dem om du väljer "Tisdag" och "3:e passet".

Möt infrastrukturminister Anna Johansson

Konferensen inleds med tal av Jonas Bjelfvenstam, generaldirektör vid VTI och Anna Johansson, infrastrukturminister. Näringsdepartementet håller dessutom ett öppet dialogmöte om samverkan för hållbara godstransporter under konferensens första dag. 

Inledning om gods och logistik

Nästan allt du äter, allt du har på dig, alla dina aktiviteter och ditt boende har en minsta gemensam nämnare. Beroendet av godstransporter. Konferensens gemensamma inledande session tar oss på en resa utifrån och in. Med start i sjöfarten och dess betydelse för den moderna godstransportapparaten, till de som skapar förutsättningarna för transporterna och de som utför och använder dem i sin vardag.

Föredrag

Jean-Paul Rodrigue, professor vid Hofstra University, USA – fokus på sjöfart och containertrafik
Maria Andersson, global inköpschef på Ikea – fokus på hållbarhetsaspekter

Paneldebatt

Lena Erixon, generaldirektör Trafikverket
Maria Ågren, generaldirektör Transportstyrelsen
Johan Håkansson, docent Högskolan Dalarna
Per Bondemark, inköpschef SSAB och ordförande i Näringslivets transportråd
Bo Hallams, marknadsdirektör Schenker

Konferenstider

Tisdag 12 januari

09.00  

Registrering och fika (Konsert & Kongress)

10.00   Inledning (Konsert & Kongress, Crusellhallen)
12.00   Lunch (Konsert & Kongress)
13.15   Sessioner (Konsert & Kongress, Scandic Frimurarehotellet, Östergötlands museum)
14.45   Fika (Konsert & Kongress, Scandic Frimurarehotellet, Östergötlands museum)
15.30   Sessioner (Konsert & Kongress, Scandic Frimurarehotellet, Östergötlands museum)
17.00   Sessioner slutar för dagen, kvällen fortsätter på Konsert & Kongress
17.15   Workshops – nytt för i år!
17.15   Näringsdepartementet håller öppet dialogmöte om samverkan för hållbara godstransporter
17.15   K2, Nationellt kunskapscentrum för kollektivtrafik, delar ut pris till studentuppsats
19.00   Fördrink
19.30   Middag
21.15   Underhållning med Jessica Andersson och Gentlemen
21.30   Bar med bakgrundsmusik
22.00   Dans till DJ

Onsdag 13 januari

09.00   Sessioner (Konsert & Kongress, Scandic Frimurarehotellet, Östergötlands museum)
10.30   Fika (Konsert & Kongress, Scandic Frimurarehotellet, Östergötlands museum)
11.00   Sessioner (Konsert & Kongress, Scandic Frimurarehotellet, Östergötlands museum)
12.30   Lunch (Konsert & Kongress)
14.00   Sessioner (Konsert & Kongress, Scandic Frimurarehotellet, Östergötlands museum)
15.30   Transportforum 2016 slutar

Gamla konferensprogram

På VTI:s vanliga webbsidor, som inte är anpassade för mobila enheter, hittar du konferensprogrammen från 2010 till 2014.

Inledningen 2015 sändes på webben

Transportforums inledning i Linköping Konsert & Kongress den 8 januari 2015 sändes live via webbutsändning från VTI på Bambuser. Du kan se den här i efterhand. Sändningen är uppdelad. Den första delen innehåller tal av VTI:s generaldirektör Jonas Bjelfvenstam och infrastrukturminister Anna Johansson. Den andra delen innehåller föredrag och en paneldebatt på temat autonom körning.

 

 

Om Transportforum

Transportforum är Nordens största årliga konferens för transportsektorn. På Transportforum möts forskare och transportsektorns många aktörer för kunskapsutbyte och kontaktskapande. Konferensen arrangeras av VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, och hålls i Linköping varje år i januari. Transportforum arrangerades första gången 1984.