Transportforum

Nordens största årliga konferens för transportsektorn

Konferensinfo

2016 hålls Transportforum den 12 och 13 januari.

Anmälan öppnar i oktober

Anmälningsformuläret öppnar här på webbplatsen under vecka 43 (19-23 oktober 2015).

Boka monterplats för 2016

Välkommen att boka monterplats för 2016.

Stort intresse att föreläsa, besked i oktober

Sista dagen för att anmäla intresse att föreläsa på Transportforum 2016 var den 26 maj 2015. Transportforum tackar för alla bidrag, totalt 421 stycken. Av dessa är 310 förslag på enskilda föredrag och 111 är förslag på hela sessioner. Ämneskommittéerna bedömer nu intresseanmälningarna, därefter sätter VTI och ämneskommittéerna tillsammans ihop programmet. I mitten av oktober får alla som skickat in bidrag besked om huruvida bidraget har antagits eller ej.

Presentationer från 2015 finns i programmet

Flertalet av presentationerna från föreläsningarna på Transportforum 2015 finns publicerade i det webbaserade programmet.

Problem med programmet i Internet Explorer 11

Om du använder Internet Explorer 11 som webbläsare behöver du ha kompabilitetsläget aktiverat för att just programmet för Transportforum 2015, och därmed presentationerna, ska kunna hämtas upp. I menyn på din webbläsare väljer du "Verktyg" och därefter "Inställningar för Kompabilitetsvyn". Om du använder äldre versioner av Internet Explorer eller andra webbläsare som till exempel Chrome eller Fifrefox så får du upp programmet utan att göra någon åtgärd. Vi arbetar för att programmet ska bli enkelt att nå även för den som använder Internet Explorer 11 men tills dess att det är löst hoppas vi att du har överseende med detta.

Gamla konferensprogram

På VTI:s vanliga webbsidor, som inte är anpassade för mobila enheter, hittar du konferensprogrammen från 2010 till 2014.

Inledningen 2015 sändes på webben

Transportforums inledning i Linköping Konsert & Kongress den 8 januari 2015 sändes live via webbutsändning från VTI på Bambuser. Se den gärna här i efterhand. Sändningen är uppdelad. Den första delen innehåller tal av VTI:s generaldirektör Jonas Bjelfvenstam och infrastrukturminister Anna Johansson. Den andra delen innehåller föredrag och en paneldebatt på temat autonom körning.

 

 

Om Transportforum

Transportforum är Nordens största årliga konferens för transportsektorn. På Transportforum möts forskare och transportsektorns många aktörer för kunskapsutbyte och kontaktskapande. Konferensen arrangeras av VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, och hålls i Linköping varje år i januari. Transportforum arrangerades första gången 1984.