Nyhetsarkiv

 • image description

  Stående trafik ska få prislapp

  2014-09-15

  VTI i media. Men Sverige är mer än storstäder och svåra störningar sker också på vägarna. vti ska nu ta fram metoder för att skatta alla kostnader...vti, statens väg- och transportforskningsinstitut, ska under vin...Källa: Sydsvenskan Läs mer... »

 • image description

  Bullerreducerande väg kan ersätta bullerplank

  2014-09-12

  Nyhet. En helt ny typ av vägbeläggning, kallad PERS, har lagts på gamla E4 vid Sjögestad Motell, 15 kilometer väster om Linköping. Förhoppningen är att den ska reducera trafikbullret lika mycket som en bullerskärm och därmed kunna användas som ett alternativ till... Läs mer... »

 • image description

  Tåg i tid - utopi eller redan verklighet?

  2014-09-12

  VTI i media. Jan-Eric Nilsson , professor i transportekonomi vid statens väg- och transportforskningsinstitut vti, är en av dem som verkligen försökt gå igenom...Jan-Eric Nilsson , professor i transportekonomi på ...Källa: Sveriges Radio Läs mer... »

 • image description

  Ny vägbeläggning ska minska bullret

  2014-09-12

  VTI i media. vid Sjögestad motell utanför Linköping. Det är statens väg-och transportforskningsinstitut, vti, som genomför proven med materialet som till...Den nya beläggningen slits inte mer av dubbdäck än vanli...Källa: Sveriges Radio Läs mer... »

 • image description

  Tågtrafiken ingen het valfråga

  2014-09-12

  VTI i media. vid statens väg- och transportforskningsinstitut, vti.......Källa: Sveriges Radio Läs mer... »

 • image description

  Bristande konkurrens ger dyrare infrastruktur

  2014-09-10

  Nyhet. Obalanserad budgivning i anläggningsbranschen är ett problem som minskar konkurrensen och ökar kostnaderna i infrastrukturprojekt. VTI ska utreda hur utbrett problemet är och hur det påverkar. Läs mer... »

 • image description

  VTI testar tyst asfalt

  2014-09-06

  VTI i media. vti testar tyst asfalt Bullret från våra vägar kan...Just nu ska Väg- och transportforskningsinstitutet, vti, i Linköping på uppdrag av Trafikverket testa en......Källa: Sveriges Radio Läs mer... »

 • image description

  20 gånger större risk att dödas

  2014-09-05

  VTI i media. Det visar vti-studie om var och hur motorcyklister dödas och skadas....Åsa Forsman. trafiksäkerhetsforskare på vti.......Källa: Göteborgs-Posten Läs mer... »

 • image description

  Bullerreducerande vägbana testas i Stockholm

  2014-09-05

  Nyhet. Det finns sätt att sänka ljudnivån på våra vägar. Provsträckor med dränerande, bullerreducerande vägbeläggning har på senare år testats med goda resultat och VTI ska nu följa upp en nylagd provväg på E4:an i Stockholm. Läs mer... »

 • image description

  Ny forskning om sömniga förare

  2014-09-04

  VTI i media. är ouppmärksam på grund av flera olika faktorer. statens väg- och transportforskningsinstitut, vti i Linköping...och går att mäta, säger Anna Anund forskare på vti.......Källa: svt.se Läs mer... »