Nyhetsarkiv

  • image description

    Bilbältesanvändningen bland passagerare minskar

    2015-03-07

    VTI i media. ...Bilbältesanvändningen bland passagerare minskar Enligt statens väg och transportforskningsinstitut, vti använder ungefär 97 procent av alla personbilsförare...användningen minskat något de senaste åre...Källa: svt.se Läs mer... »

  • image description

    Bältesanvändning i Sverige 2014

    2015-03-06

    VTI-publikation. VTI har observerat bilbältesanvändningen i ett antal syd- och mellansvenska städer sedan 1983. Bilbältesanvändningen för passagerare i både fram- och baksäte ökade fram till 2012, därefter har ökningen upphört. Bland yrkesförare har bältesanvändningen däremot... Läs mer... »

  • image description

    Jämförelse mellan mekaniska egenskaper och nedbrytning av hjullast, del 2

    2015-03-05

    VTI-publikation. För att studera sambandet mellan nedbrytning av obundna bärlager och mekaniska egenskaper, främst motstånd mot fragmentering men även nötningsmotstånd, har ett antal material belastats av VTI:s simulator för nedbrytning från tung trafik (HVS). Försöken... Läs mer... »

  • image description

    Självkörande bilar lockar svenskarna - det kommer att förändra hela samhället

    2015-03-02

    VTI i media. Tomas Svensson är forskningsdirektör på statens väg och transportforskningsinstitut, vti. Han tror inte att de självkörande bilarna kommer......Källa: IDG.se Läs mer... »

  • image description

    Mystiska föremål vid universitetet

    2015-02-27

    VTI i media. Skam den som ger sig. Kan vti, statens väg- och transportforskningsinstitut, veta något?...vet något, säger Andreas Schander, pressansvarig på vti.......Källa: Corren.se Läs mer... »

  • image description

    Kvinnor är bättre förare än män

    2015-02-24

    VTI i media. Sonja Forward är psykolog och forskare vid Väg- och transportforskningsinstitutet, vti. Hon säger till DN att kvinnor som kör ofta kan......Källa: Dagens Nyheter Läs mer... »

  • image description

    Spårvagnens renässans

    2015-02-24

    VTI i media. Som informations- och marknadschef på statens väg- och transportforskningsinstitut i Linköping initierade han förstudien Light rail, light cost.......Källa: Vi Läs mer... »

  • image description

    Säkrare räcken ska rädda fler liv

    2015-02-24

    VTI i media. och broräckesföreningen (SVBRF) samt Jan Wenäll, statens väg- och transportforskningsinstitut (vti)....-I mitt arbete krocktestar jag vägräcken. Det gör vi idag med hjälp av bilar. vti är gärna vara m...Källa: Motorrad Läs mer... »

  • image description

    66 procent i bensinskatt

    2015-02-23

    VTI i media. Beräkningarna är gjorda av Statens väg- och transportforskningsinstitut, vti. ......Källa: Lokaltidningen Limhamn-Bunkeflo , Malmö Läs mer... »

  • image description

    Städer kan bli grönare

    2015-02-16

    Nyhet. Att städer har grönytor och träd som kan att ta hand om dagvattnet är en klar fördel, om det görs på rätt sätt. Dessutom får det människor att må bra. Men just detta utnyttjas ofta inte i de stadsmiljöer som skapas. Läs mer... »